İnsanların sıkışık olarak bulunmuş olduğu binalarda yerinde sayıda müstacel çıkış kapısı bulunmalıdır. Bir meslekmünasip acil bir durumda çtuzakışanlamış olurın veya binada bulunan diğer personelin kolayca çıkışını sağlayıcı minimum dü acil çıkış bapsı bulunmalıdır.
Bununla birlikte bayağıdaki kriterlere iye olan yerlerde hiçbir yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi olarak olması onaylama edilir.
Bunun önlemini bile montaj sırasında yangın firması, yararlanma sırasında ise binadan mesuliyetli kişiler almalıdır.
çatı dışı yangın merdivenleri, ekseriyetle binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve eminği hazırlamak midein inceden inceye tasarlanır.
Yangın veya müstacel boyut vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi için Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Yangın ve ivedili perese anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da deyiş edilen bu ekip temelı modellerde düzgülü kapı koluna dublör.
Yangın bapları, yangın güvenliği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları karşı bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile alakadar pıtrak sorulan sorular ve cevapları:
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında kötü ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın anında, yangın kapısı yanmayan tarafa harbi açılabilecek bir fosluktan sıcak tül ve flama geçişini engelleme kabiliyetidir.
Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla arama edilen düzenek sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha yağsız gereç kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı muhtevain sac kalınlığı 1.0 mm veya henüz yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara hatırlamak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat başka kapı imalatları kabilinden değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.
Yangın çıkış bapsı, kapatılmaması gereken ve yangına dayanıklı olması çok henüz lazım sıfır bir dış bapdır.
Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.